søndag 28. november 2010

1.SØNDAG I ADVENT

Tenn lys

Tenn lys.
Et lys skal brenne for denne lille jord.
Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor.
Må alle dele håpet så gode ting kan skje.
Må jord og himmel møtes. Et lys er tent for det.
Ønsker dere alle en herlig 1.søndag i advent.
Her fyrer vi godt ovnen da gradestokken ute viser -18. 
Ellers skal dagen brukes til litt taklegging. Skal bli deilig å bli ferdig med stua & gangen.

ADVENTA ER HER

Så er det snart 1. søndag i advent, kan ikke skjønne hvor tiden har blitt av. Men er mye som har skjedd det siste året, så bortkastet har det da ikke vært.
 Åjada fortsatt ingen ventilator på vårt kjøkken, den ligger på stua. 
TTT (TingTarTid) her i huset, især med tusen andre prosjekter på gang.
Men har da fått opp både julegardiner & adventstakene på kjøkkenet og jeg syns det ble riktig så koslig der nå.
Egentlig skulle det være sidegardiner også, men de ble alt for lange, og visst jeg skulle lagt de opp kom bare motivet på sidegardinene til å bli bak kappen. Så vi valgte å bare bruke kappene, og det ble da ikke så aller verst.

Ønsker alle en riktig fin 1.søndag i advent.

torsdag 25. november 2010

ØNSKELISTE

Mange skriver ønskelister i denne tiden, kan gjøre det jeg å, men blir mer ei liste over ting vi ønsker å anskaffe oss i fremtiden.
 Ektorp lenestol ser jeg for meg kan bli veldig behagelig å ha oppe i tv stua når den står ferdig. Med en deilig fotskammel.
Billy bokhyller & dvd søyler er noe vi absolutt trenger, ser frem til den dagen jeg kan tørke støv av bøkene mine og sette de inn i ei bokhylle. Nå ligger de i et skap eller i esker. Men over nyåret blir loftstua ferdig, og da får vi plass til mange bokhyller.
Aspelund kommode hadde passet fint i gangen sammen med tidligere kjøpte Aspelund garderobeskap.
Er på utkikk etter nytt tvbord, det vi har i dag er 170 cm langt og det tenker vi å ha oppe i loftstua, og kjøpe et nytt og mindre for å ha her nede. 
 Å selvsagt noen deilige saueskinn er jo ikke å forakte.
Bilder ovenfor: Ikea
Og den rutete kokeboken til Ingrid Espelid Hovig er helt klart ei bok jeg godt kunne tenke meg til å eie.

Det var da de tingene som vi kom på i kveld. Kommer nok mer etterhvert.

Idag fikk vi i posten fra svigermor cd plate med Hans Rotmo og Vårres jul 2, til og med signert av Hans Rotmo han selv. 
Dette er musikk Asgeir har et mye mer forhold til enn meg selv, hadde faktisk ikke hørt så mye om han før jeg traff Asgeir. Men nå blir det da vel ikke jul uten å høre på Vårres jul!
Så nå skal vi da spille Vårres jul i helga mens vi ordner til advent.

søndag 21. november 2010

ER LITT STOLT AV MEG SELV

Nå skal dere bli plaget av litt skryt fra meg. Idag har nemlig jeg lagt panel på noen av veggene i stua. Og da må jeg jo selvfølgelig skryte av meg selv...  
når ingen andre gjør det!!
Vi bestilte oss dør i går til å ha mellom gangen & stua, så nå må vi bare vente i ca 2 uke til den kommer. Valget ble Diplomat sin Christer glassdør.
  Vi har hengt plast mellom nydelen av stua og gammeldelen, så møblene står litt overalt. Er temmelig fullt i stua nå. Men det blir bedre.
 Dette bildet er tatt fra gangen og mot stua, der har jeg fått lagt panel å. Har vært temmelig dyktig idag skal dere tro! *smiler*
Det dere ser til høyre skal også kles igjen, blir en liten bod under loftstrappa som skal gå opp fra stua. Men kan ikke kle igjen før onkelen til Asgeir har vært med trappa. Gleder meg veldig til den kommer på plass!

Kanskje det blir jul i stua her å??

lørdag 20. november 2010

VEGGKLOKKEN VÅR

Denne veggklokken brukte å henge i huset til mor & far i Medkila i Harstad (farmor & farfar) og jeg fikk den hos pappa, siden de allerede har ei klokke. Den har hengt her i stua før, men så tok vi den ned pga riving av vegg og nå er den kommet opp igjen.
Jeg rett og slett elsker denne klokken. Lyden som klokka gir, når den er hel og halv time og tikkingen, minner meg så mye om mor & far og alle stundene i stua i Medkila.
Har sett rundt omkring på internettet at noen har pusset opp sine klokker, og bevares, de har blitt kjempeflotte. Men sitter SÅ mange minner i denne klokken at den skal få være akkurat slik den er! 
Pappa mener den er kjøpt i 1952, så den har fått slått noen slag i løpet av årene.
 Asgeir sliter med et kne, noe han har slitt med leeeenge. Så han går da sykemeldt for tiden. Håpe vårt var at vi skulle bli ferdige med stua & gangen til jul, så pappa & jeg har da litt å henge fingrene i fremover. 

mandag 15. november 2010

BARSTOLER igjen..

I april skrev jeg dette innlegget om barstoler som vi ønsker å ha på kjøkkenet,(fikk ikke til å legge ut bilde i kveld... kanskje noe galt med blogspot?) og nå har jeg da endelig bestilt dem. 
Har jo ikke hatt behov for dem ennå, siden benkplaten ikke var kjøpt inn, men nå er den i hus og montert. Så når barstolene kommer kan vi sitte på kjøkkenet å spise. Så dette blir julegave fra mamma & pappa til oss! Vi er kjempeheldige!

I kveld har pappa & Asgeir kjørt mamma til Rørvik og til nordgående hurtigrute, hun skal dra hjem til Stokmarknes, mens pappa skal være igjen her hos oss å hjelpe oss med å bli ferdig med gangen og stua til jul! Vi setter STOR pris på all denne hjelpen vi har fått fra pappa! Mamma kommer tilbake nærmere jul for å feire jul hos oss!

Ønsker alle ei fin uka!

fredag 12. november 2010

LITT OPPDATERING

På tide med litt oppdatering fra oss på Tverråmoen. Den siste uken syns jeg har gått temmelig fort, en av grunnene er nok at jeg har hatt ferie! Har vært veldig godt med litt fri og i går var vi på Steinkjer på julegaveshopping, så nå er det ikke mange gavene igjen før vi er ferdige. Greit å få det gjort før mamma drar nordover på mandag, så kan vi sende alt som skal nordover med henne. Også ser jeg frem til en rolig, stressfri desember med mye kos.


Forrige helg var Dan Roger & Sigrid på besøk hos oss! Dan Roger er mitt eldste tantebarn, 3 år er det mellom oss to, så vi har alltid hatt ett veldig nært forhold. 


Mamma & jeg laget ripsgele en kveld, er temmelig stolt over oss to siden dette var første gangen vi har laget det. Det ble jo spisende.
Ønsker alle ei riktig god helg, nyt den. 
Nå skal jeg på bloggerunde, har vært sløv med å sjekke bloggen denne uken, har visst tatt litt ferie fra det meste!

lørdag 6. november 2010

OM UVÆRET



Ei grei forklaring på hvor sterk været var i Nord-Norge i forrige uke.

tirsdag 2. november 2010

JEG VANT, JEG VANT!!!

Jeg har vunnet på bloggen til Anetteshus og vet dere hva jeg vant??? 
1 års abonnement på det nye boligbladet som kommer nå i november og heter Bolig Drøm. 
Dette var en utrolig koslig overraskelse, tenk JEG har vunnet noe?!! Er helt i sjokk jeg... Gleder meg til første bladet kommer :)

mandag 1. november 2010

STORM I VESTERÅLEN

 Foto:Skeidar
Akkurat NÅ skulle mamma & pappa sitte ombord på hurtigruten MS "Midnattsol". Men slik skulle det jo ikke bli.
Pappa ble oppringt fra hurtigruten i formiddag om at de ikke kom til å anløpe Stokmarknes idag. Båten hadde begynt å gå fra Harstad, men måtte snu og gå tilbake. Så de kom til å gå direkte til Bodø, de skulle ombooke billetten til hurtigruten som går i morgen (håper vi..)
Har lest på vol.no og sett på Nordnytt at Hadselbrua har vært stengt, litt kolonnekjøring ble det over brua nå i kveldingen, har visst vært endel ødeleggelser rundt omkring på byggninger... så han er visst temmelig sterk nordpå, oppi orkan styrke. Så nå krysser vi det vi kan for at været blir roligere til i morgen, slik at mamma & pappa kan sette kursen sørover til oss :)

Og dette lekre speilet kommer sammen med mamma & pappa. Det skal med tiden pryde veggen i gangen!