mandag 29. juni 2009

Badgolvet i 2 etasjen

Nå er golvbelegget kommet på plass på badet oppe i 2.etasjen :) Jeg har troen på at det blir et fint bad til slutt ;) har bare endel jobbing igjen. Er isåfall veldig fornøyd med golvbelegget, likte det veldig godt.

Slektstreff

I helgen har min kjære & jeg vært på slektstreff på Jøa. Det var treff for slekten til Asgeir, så jeg måtte da bare henge med ;) Men var absolutt en veldig koslig helg. På bildet ovenfor, er det bilde av navnelappene vi måtte gå med. I margen til venstre ser man hvem som stammer fra hvem. 0 er Erik, Asgeir sin tipp-tipp oldefar, så følger det videre nedover treet, til nr 3 som er Arvid, bestefaren og 4, Arne, pappaen til Asgeir.
Lørdag fikk vi bussguiding over Jøa, og hørt mye om øya + slekten til Asgeir. Så var det da middag + kaffe & kaker på ettermiddagen/kvelden på samfunnshuset. På kvelden fikk vi også en gjennomgang om slektsgranskingen og om alle slektningene. Kjempeflott at noen har lyst til å gjøre en slik jobb.
Her er da familien Lind samlet på ett og samme bildet ;) Grethe, Arne, Asgeir & Hallgjerd. Ingen tvil om at Asgeir har likheter med pappaen sin;)
Jøa, bildet er tatt fra fergeleiet på Ølhammeren. Jeg skjønner veldig godt at folket på Jøa ønsker seg bru. Fergeturen tok da maks 5 min over sundet. Vi ble ikke med på båtturen over til Tingstad (der tipp-tipp oldeforeldrene til Asgeir bodde før) pga min båtangst og Asgeir var vel egentlig bare sliten og følte han hadde fått mye ut av helgen allerede. Jeg syns det er greit å være i båt, men misliker å gå i og utav båter.
Her er modellen av brua de ønsker seg;)

ENDELIG en Berner Sennen bok

Endelig har jeg funnet en bok som KUN handler om Berner-Sennen :) Så nå er vi lykkelig eier av denne flotte boken :) Har letet etter en slik bok siden før vi fikk Balder, og det er nå 3 år siden. Men nærmeste jeg fant var de som de selger på Norsk Berner-Sennen hundklubb. Vi har den boken i midten på bildet under. "50 år med berner sennen hund i Norge", og viser blant annet historien fra 1956 til 2006 for rasen her i landet.
Denne nye boken er fra i år, 2009 (kunne ikke vært nyere..) På baksiden står det skrevet om boken:
"Berner sennenhund, den kan du stole på. Berner sennen hunden er en stor, rolig og vennlig beskytter, en ideell og nesten problemfri familiehund, en sikker følgesvenn på turer og lærevillig hvis du vil lære den ulike øvelser og triks.

Berner sennenhunden er ikke skapt for de store sportslige ytelsene, men egner seg likevel for mange interessante fritidsaktiviteter. I denne boka får du vite om det meste du trenger å vite om sennenhunden:
  • Hvor du bør kjøpe en valp
  • Hvordan du kan tilrettelegge for den
  • Hvilken oppdragelse som er nødvendig
  • Alt den kan lære
  • Hvordan du kan holde hunden din frisk
  • Hvordan du kan leve lykkelig med den

Isabella Lauer er journalist og forfatter av flere hundebøker. Hun skriver regelmessig for hunde- og dyremagasiner og har ti års erfaring med berner sennenhunder."

Helt klart en bok jeg råder andre Berner Sennen eiere til å kjøpe :) Og selvsagt andre som ønsker seg en berner bok ;)

torsdag 25. juni 2009

Oppkjøring BESTÅTT :)

Ikke helt ferdig å rope hurra for dagen idag ;) Asgeir hadde nemlig oppkjøring idag for tilhenger og den bestod da gutten med glans.. FLINKE kjæresten min :) Så kanskje en gang i fremtiden blir det en lekker campingvogn på oss ;)
Gratulere Asgeir :D

vegvesen.no står denne informasjon om klasse BE (personbil med tilhenger):

"Denne klassen gjelder trekking av tilhenger med tillatt totalvekt over 750 kg som man ikke kan trekke med ren klasse B.
Hvilke tilhengere med tillatt totalvekt over 750 kg som du kan trekke med ren klasse B, er omtalt på forrige side: Klasse B (personbil).
Før trekking må du alltid kontrollere de tekniske begrensningenei personbilens vognkort for å finne ut hva som er bilens maksimale aktuelle tilhengervekt (tillatte hengervekt).Denne skal ikke overskrides uansett hvilke førerkortklasser du har. Se også etter tillatte vogntogvekt. Denne skal selvsagt heller ikke overskrides, uansett førerkortklasse, dvs. summen av bilens aktuelle totalvekt + tilhengerens aktuelle totalvekt.


For kjøring i Norge gir klasse BE førerrettighet også for:
traktor og motorredskap (begge med tillatt totalvekt ikke over 25.000 kg og konstruktiv hastighet ikke over 40 km/t) med eller uten tilhenger når klasse BE er tatt etter 1. januar 2005.
Ved utskiftning videreføres retten med klasse T og kode 144 (traktor begrenset).
Har man ervervet klasse BE før 1. januar 2005, har man rett til å kjøre alle traktorer med eller uten tilhenger samt førerrettighet for motorredskap med tillatt totalvekt ikke over 7500 kg og for større motorredskap med maksimal konstruktiv hastighet ikke over 50 km/t."


Madelen & Annabel 2 år

Idag rope vi mye hurra ;)
For 2 år siden kom det nemlig to nydelige prinsesser til verden! Vi sender mange gratulasjoner nordover til MADELEN & ANNABEL :) Gleder oss mye til vi kommer nordover i sommer og får hilse på dere igjen! Håper dere har hatt en kjempefin dag.
Susser og klemmer fra gudmor-(gammel)tante & (gammel) onkel, og Oldemor & Oldefar :)
Gudmor si lille prinsesse, Annabel :)

Balder 3 år

Idag fyll verdens beste Berner gutt 3 år. Vi gratulere deg så mye med dagen, selv om du ikke skjønner helt hva vi styrer med :) Men du skal vite at vi setter utrolig stor pris på deg :) Vi tror du har hatt en fin "feiring", med bein og deilig mat:) Og kan det bli bedre i en bernergutt sitt liv, enn god mat og masse kos? :)
Gratulere med 3 års dagen din, Balder :)

Balder send mange gratulasjoner til resten av A-kullet fra Havika, Attika, Ariadne, Ares, Aknaton & Aron :)

mandag 22. juni 2009

Husmaling

Idag ble det kjøpt maling til huset :) Og fargen ble EGGHVIT ;) Skal prøve oss på hvitt hus nå. Så får vi heller male det rødt neste gang det skal males, visst vi ikke trives med fargen;) Blir Egghvit både på veggene og rundt vinduene. Er kjempespent på resultatet!

Knott i år å..

Asgeir har samla knott i en brødpose!! Her er fangsten fra i går og idag!! Gjett om vi er glad i myggfangeren vår? Angre ikke på det kjøpet nei. Og for akkurat 1 år siden blogget jeg om nettopp KNOTT! (Trykk på Knott-linken)

søndag 21. juni 2009

Velkomst

De to første bildene er tatt i mai.. sist mamma & pappa var på besøk. Her tar Balder imot oss når vi kommer fra jobb.
De to siste bildene er tatt på onsdag da Balder tok imot pappaen sin som kom hjem fra jobb. Sjekk den glad rumpen ;) Halen går i ett...
Utrolig lang denne hunden vår ;) Men så er han jo også verdens beste hund å ;)

torsdag 18. juni 2009

Diger mark

Da jeg kom hjem idag, flyttet jeg på en sekk med jord som lå ved trappen. Og under sekken lå det DEN ENORME marken! Har ALDRI sett en sååå diger mark før! Tenk å hekte den på en fiskekrok? ÆSJ!! Måtte selvsagt frem med mobilen og knipse litt bilder av "funnet" mitt.. Så jeg har noe å dokumentere til Asgeir når han kommer hjem, slik at han tror på meg ;)

mandag 15. juni 2009

Nybilen :)

Her er da nygliset vårt :)
Chevrolet Suburban 91 mod :)
Er til og med "vegg" mellom bagasjerom og baksete. En veldig stor fordel for oss med hund :) Vi er veldig fornøyd med ny bilen..

Vi har hatt ei veldig koslig helg, lørdag kom foreldrene til Asgeir på besøk og var til i går. Kjempetrivelig å få besøk av dem :)

1 år har gått..

og mye har skjedd..For over 1 år siden så slik ut hos oss... Bildene over og under her, ble tatt rundt feb'08.
Her er bildet som er tatt 12.juni 2008. Slik så det altså ut dagen før gravingen begynte hos oss. :)Dette er tatt den 14.juni når gravingen er ferdig :) Så i går var det akkurat 1 år siden vi var virkelig igang med husprosjektet vårt!De to bildene ovenfor er tatt fra omtrent samme plass, med 1/2 års mellomrom og endel forandringer;)
Og rundt august i fjor så det slik ut hos oss.. muren er begynt å komme opp etter mange timer (og dager..) med støyping, trilling av grus, bæring av sand, raking, planering, måling osv..
Mot slutten av august startet snekkeran, og her er en av første dagene som snekkeran var her!Og slik er huset nå! (Bildene er tatt tidlig i år, men huset ser da slik ut den dag idag..) Har ennå snekkerytterdør og bare en plate der vinduet skal være, men må bli mer ferdig innvendig før vi plasserer nydøra og vinduet på plass.
Vi er veldig i tvil om hvilken farge vi skal ha på huset.. Enten blir det rødt & hvitt (slik som det er nå, men en annen rødfarge,) eller så blir det hvitt & hvitt ;)


fredag 12. juni 2009

Flått ja..

Gårdagen ble en lang dag. Jeg var ferdig på jobb kl. 14.45, kjørt hjem å hentet Balder, så til Kolvereid å hentet Asgeir og så tilbake på jobb. Fra kl. 16 hadde vi Sommerfest i barnehagen og det ble en kjempekoslig ettermiddag med solskinn, grilling og underholding :)

Kjørte til Rørvik etter sommerfesten, så Asgeir kom seg ombord på nordgående hurtigrute, MS Nordlys. Han satt da kursen for Bodø og henting av nybilen vår ;) Idag gikk han i land i Bodø og kjøpte en Suburban 91-mod :) Bilder kommer så klart når han er kommet hjem :) Siste jeg hørte fra Asgeir, var at han var endelig kommet seg inn i Trøndelag! Blir godt å få han hjem, er noen mil med vei han har kjørt i dag.

Så om funnet mitt i går på han Rasmus. En stk ekkel flått!! Er det noe jeg misliker med sommeren så er det altså flått!! Har hatt på flått dråper på Rasmus, men lurer på om jeg må anskaffe nye, mulig utgått dato!

Foto: Hansen-Lind

De to siste bildene har jeg zoomet litt på, ekkel sak :S

Informasjon om flåtten fra wikipedia:

Flåtter er arter som tilhører bestemte familier av midder, i Norge finnes kun representanter for familien Ixodidae.
De lever omtrent to år, gjennomgår fire stadier (egg, larve, nymfe, voksen) der inntak av blod fra virveldyr er essensielt for individets videreføring og til slutt formering. Det er i stadiene som larve og nymfe det bites mest. Flått finnes i flere varianter over hele verden. I Norge bare åtte arter.
Den varierer i størrelse fra én til over ti millimeter, avhengig av stadium og hvor mye blod den har sugd.

Flåtter, og særlig den vanlige skogflåtten kan ha svært mange uformelle navn i de norske dialektene, som: skogmann, skogbjørn, saueflått, hundeflått, blodmidd, hundemidd, oreflått, orelus, einerlus, kinnflått, lyngflått, lyngbobb, hasselflått, hatleflått, tikk, hantikk, sugar, bitar, påte, stygging, stakkar, festning, festing, krekse, skogtroll.