onsdag 26. mai 2010

SLEKTENS GANG

Av og til blir jeg bare stum av tilfeldigheter... Jeg bodde jo tidligere på Stokmarknes, møtte så Asgeir, og flyttet ca 85 mil sørover til en plass jeg måtte lete frem på kartet for å vite hvor var. Kolvereid er ikke akkurat verdens navle, men etter litt leting på kartet fant jeg da plassen og fant jo ut samtidig at barndomsvenninna mi bodde jo rett i nærheten. Vi har vokse opp ilag siden vi var 2-3 år og vært nærmeste naboer i alle år. Og så nå har vi endt opp på nesten samme plass, tar kun ca 20 minutter å kjøre til henne. Helt utrolig syns nå jeg.. 

Men tilfeldighetene stopper jo ikke med dette. 
Min kjære storebror Eirik startet opp for noen år siden med slektsforskning, noe som jeg har skjønt ikke alltid har vært like enkelt. Men jeg syns han har gjort en kjempejobb.
Slekten til mamma kommer fra Lofoten, vi har visst at oldemor Inga var født i Namsos, men senere flyttet til Lofoten. Men har jo aldri tenkt noe mer over det.
Min tippoldefar, Erik, kommer fra Fosnes, som er kommunen mellom vår (Nærøy) og Namsos. Mange flere steder i trøndelag kommer frem på treet etter oldemor Inga. Slik som Beitstad, Stod, Namdalseid++


Så starter man å studere oldefar Idar si side. Og der har jeg aldri hørt at han aner til andre plasser enn Lofoten.. MEN... her er jo et stort MEN!! Det viser seg at min tipp-tippoldefar Olaus (jada, vet det er langt uti slekten, men lell..) kommer fra KOLVEREID!!! Broren min, Eirik, sier han har blitt talt i manntallet både Kolvereid & Naustbukta.. så hvem vet, kanskje mannen har bodd på Gråmarka ;) Selv om han også har bodd i Krekling.. 
Faren til Olaus kom fra Bindal og moren fra Kolvereid, og de giftet seg på Foldereid. 

Vet alt dette blir stedsnavn som ikke er kjent for alle, men for noen kanskje. Og sikkert en smule kjedelig å lese om slekten min. MEN jeg syns slikt er kjempespennende. 
Tror det er ei mening med at jeg har havnet her nede.. har jo litt trønder i blodet mitt ;)


Visst noen ønsker det, kan dere studere slektstreet mitt mer på Eirik sin hjemmesiden. Treet er selvsagt bygd opp for Eirik sin del, og siden vi ikke har samme pappa, så er det kun mamma si side som gjelder for meg:)

3 kommentarer:

Siv Anita sa...

Kjempemorro!!!!!

Livet er fullt av tilfeldigheter, og noen er bedre enn andre...

Folk flytta langt for kjærligheten før i tiden også, noe dine forfedre er et eksempel på.

Mine også, min bestemor flytta fra Andenes til Sandnessjøen som 24-åring, i kjærlighetens navn!!!

Anonym sa...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

Fruen på Skogmo sa...

Så pass ja! Verden er ikke stor. Skal jammen se at vi to også er i familie da??! Er faktisk ikke umulig d altså, med tanke på hvor trivielige og omgjengelige vi er begge to ;o)) Hihi...

Ha ei super helg godtfolk!