torsdag 30. desember 2010

ÅRET 2010 ER SNART SLUTT

JANUAR
Startet året med at det var veldig kaldt. Temperaturen lå på rundt -30 grader over tid. Kaldt nok spør dere meg.
Vi gikk løs på kjøkkenet i januar.
Den gamle kjøkkenveggen ble revet og golvplater ble lagt.
Har ikke savnet det lille, gamle kjøkkenet mye i ettertid.

FEBRUAR
Vi monterer innredning og får på plass skapene. Begynner å danne oss et lite bilde av hvordan det kanskje vil se ut til slutt.
Siden det ikke er så veldig trivelig inne, så ordner vi oss middag ute av og til. Grilling av pølse på bål i sola er vel ikke å forakte hverken for tobeinte eller firbeinte.
Vi får på plass kjøkkenbenk, vask og kranen. Og jeg må innrømme at Asgeir sitt valg på vannkrane ikke var så dum. Han hadde lagt sin elsk på denne typen kranen for leeeenge siden, men måtte jobbe hardt for å overbevise meg. Men er veldig fornøyd.

Jeg starter med maling av kjøkkenet. Men etter en runde med fargen "Sjøsand" fant vi ut at det var ikke slik vi ville ha. Den var for grå, mens vi ville ha ei mer beige farge, og da ble valget "Nevada".
Kjøkkenet ble mer og mer et kjøkken.

MARS
Ikke akkurat et koslig kjøkken man har i starten av mars. Asgeir jobber med å legge inn strøm til kjøkkenet. Kjøleskap og fryseskap kommer fra vaskerommet og inn på kjøkkenet. Noe som kun skal være til vaskerommet blir ferdig.

Jeg blir lykkelig eier av mine første Norgesglass. 
Og våren lar vente på seg her på Gråmarka. Vi må ha hjelp fra en nabo til å få unna snøen som legger seg, da vi ikke vet HVOR vi skal gjøre av alt sammen.
Før påsken var vi ferdig med å avrette kjøkkengulvet og tok oss en liten pause i påska, der vi kun slappet av.

APRIL
Vi hadde mye sny i slutten av mars, men etter påske smeltet snyen og våren virket nærmere. Helt til den snudde om og snyen kom tilbake. 
I april var vi ei helg på Roan der vi hjalp svigermor å rydde, pakke og kaste endel ut av huset etter besteforeldrene til Asgeir.

MAI
Slik så det ut hos oss 10.mai. Ikke helt klart for å dra frem hagemøblene.
I mai ble jeg liggende med bronkitt, turen vår nordover til Stokmarknes så ut til å gå rett i vasken. Den vi hadde planlagt siden starten på året. 
Men jeg ble da bedre og vi la i vei. Vel hjemme i Vesterålen ble jeg bedre og Asgeir verre. Da var det hans tur til å bli dårlig. Så Asgeir tilbragte mesteparten av tiden vår nordpå i senga! 
 17 mai ble isåfall en veldig koslig dag, der familien ble samlet igjen hjemme på Børøya med grilling etter toget. Kjempekoslig dag og været var faktisk veldig bra. Var jo varme i luften!

JUNI
Ja hva skal man si om juni. Jeg ble ikke helt frisk etter at jeg var gjennom en runde med bronkitt i mai. Så midten av juni var det på igjen med en ny runde med bronkitt. 

JULI
Sommerferien startet vi i Kongsvinger hos Hallgjerd, søsteren til Asgeir, før vi fortsatte til Son v/Moss til storebroren min, Eirik m/fam.
Så satt vi kursen over til storbyen København. En herlig by som vi gjerne besøker igjen.
Så ble det en dag i Stockholm by, fikk sett litt av byen, men tar gjerne en tur tilbake dit for å tilbringe flere dager der.

AUGUST
Vel overstått sommerferie, så var vi klare for å begynne på nye prosjekt. Jeg var VELDIG lei dette gule panelet i stua vår, så det fikk seg noen strøk med maling.
Samtidig ble to kommoder i stua fornyet med maling.
På min 28 års dag ble jeg lykkelig eier av min egen hvite Kitchen Aid. 
Trappe hullet ble klargjort, så nå ventet vi bare på at trappa skulle komme.

I august var vi på et vellykket mc treff (Toilltreff) til II-MC.

SEPTEMBER
I starten av september fikk vi solgt bilen vår, en Ford Mondeo 96 mod og kjøpt en ny bil, en Saab Vector 9-5 05 mod.
Litt oppussing av et nybygd rom ble også gjort. Her har pappa tatt på seg en utrolig kjedelig jobb, nemlig å male tak, gulv, dør og vindus lister!

Det ble også en uventet tur nordover til Vesterålen, da ei tante av meg i Harstad, døde. Så vi tok turen oppover for å delta i begravelsen.
Ann-Sissel, ei av mine beste venninner skal gifte seg med sin Erik den 25.juni.2011 og JEG skal være forloveren hennes. 
Blir et spennende år, med nok å gjøre.

OKTOBER
Den ene kommoden som ble pusset opp tidligere i høst. Det ble et styr for å finne nye knotter, da jeg gikk å ventet på bestilte knotter til en butikk som etterhvert gikk konkurs. 
Men fant da noen andre på en nettbutikk, så da ble det i orden.

Asgeir & jeg feiret 5 år ilag den 30.oktober.
Bilder av før & etter på kjøkkenet. Utrolig deilig å ha et kjøkken som er (nesten) ferdig.

NOVEMBER
Pappa & mamma kom nedover til oss i november, mamma var ei stund, før hun dro nordover igjen. Mens pappa ble igjen her for å hjelpe oss med å bli ferdig med gangen & stua til jul.

Asgeir ble sykemeldt (noe han fortsatt er) så gjett om vi var (er) glad pappa ble her for å hjelpe til. Med Asgeir rolig, fikk jo jeg lov til å prøve meg med å legge panel, og den jobben klarte jeg jo greit!

DESEMBER
En lørdag kom Asgeir sin onkel, Åge med nytrappa som han har laget til oss. På få timer var den på plass og vi ble så utrolig fornøyd. Nydelig trapp!

Desember har vært fyllt med mye jobbing i huset, fra tidlig morgen til seine kveldene. Men i mål skulle vi.
Innimellom alt sagstøv, isolasjon o.l har jeg fått baket litt julekaker, pakket gaver ++
Vi kom i mål til jul med både gangen & stua. En utrolig deilig følelse.

Har vært et innholdsrikt år 2010.
Og jeg tror og håper at 2011 har mye å komme med.
Nå har dere fått året 2010 i kortversjon fra oss. Ser frem til et nytt, innholdsrikt bloggår.

2 kommentarer:

Siv Anita sa...

Så utrolig koselig å starte dagen med å lese hvordan året deres har vært. Og så mange fine bilder! Jeg er imponert over hvor fint dere får det.

Må innrømme at jeg ennå ler av han som passet på pakkene under juletreet... morsom vofse!

Ønsker dere alt godt for 2011!!!
*KLEM*

Havfruen sa...

For en flott kavalkade du har laget:) Har kosa meg her:) Men skal si dere har hatt nok å henge fingrene i...men så har dere fått det råfint å ja:)
Ha et riktig godt nytt år:) Klem fra meg:)