mandag 24. januar 2011

SNYRAS ER IKKE NOE Å SPØKE MED.

Endelig er vi hjemme. Kan vel si at vi har hatt ei veldig innholdsrik helg, på godt og vondt.
Det vonde skjedde i går da vi var på tur hjem fra ei Inderøya. Vi var på E6, mot Grong, da vi plutselig havnet midt i et snyras.
Er rett og slett det verste jeg har vært med på, bilen stod bom fast og motoren kvelt av sny og vann. Foran oss flommet vannet og jeg var nervøs for om det ville komme mer ras.
Asgeir hadde ikke mulighet å komme seg ut, eneste utvei for han var å komme seg ut vinduet, mens jeg klarte å dytte vekk snyen på siden min, slik at jeg kom meg ut. Da stod jeg til knærne i vann og sny.
En trailer var første etter oss, så han dro bilen løs. Det var vann og sny overalt, under panseret var det fullpakket med sny, og inni bilen var det masse vann, måtte øse ut fra dørken.
Da Asgeir fikk start på bilen igjen, fosset det vann ut av eksosrøret.

Fikk kjørt tilbake til Snåsa heia gjestegård, stod der å ventet til foreldrene til Asgeir kom. Motoren gikk ei stund, men så stoppet vi bilen og da ville den ikke starte igjen. Så når foreldrene til Asgeir kom, flyttet vi alt over i bilen deres.
Og rundt midnatt kom bergingsbilen, og det ser mørkt ut for bilen vår. Blir muligens vraket, men det får vi vite når de har fått sett mer på den.. Kjempesynd, men det viktigste var jo at alt gikk bra med oss og dyrene våre. Bilen kan man alltids erstatte!!
Det ble en intim tur tilbake til Inderøya, med Asgeir, Balder & meg i baksetet, Balder krever absolutt sin plass.  
Var utrolig godt å få av seg våte sko og sokker, men jeg er kjempeglad for at jeg tok på meg ullundertøy før vi kjørte hjemover, ble ikke så kald da, selv om jeg var veeeeldig våt.

Vi fikk lånt Volvo'en til svigersan idag slik at vi kom oss hjem, jeg skal på jobb i morgen, så hjem måtte vi. 
Var utrolig deilig å være hjemme igjen. Nå skal jeg ta kveld, ikke mange timer før man skal på jobb.


Alt det positive som skjedde i helgen, tar jeg heller i morgen. Vi er isåfall kommet GODT i gang med bryllupsplanleggingen, mange biter har falt på plass nå.

Og som den nordlenningen jeg er, så heter det SNY og ikke snø, ikke alt er bokmål her.

7 kommentarer:

Hjertebank sa...

Takk å pris ætt dåkk å dyran berga så bra! Fali på veian no ja, reine vårflommen!

Siv Anita sa...

Godt det gikk bra med dere, alle sammen. Snøras er skumle greier, og at E6 er dårlig sikret nord for Sinsenkrysset, hersker det vel liten tvil om!!!

Det så rimelig vått ut, det snøraset dere havnet i. Det jeg nesten havnet i, var bare steinhard sny og is!!! Blandet med kvister og grantrær...

Bilen er, som du sier, mulig å erstatte.

Håper dere får ei fin og ras-fri uke fremover!

*klemme-klemmer*

Havfruen sa...

Hjelpes...dette kunne da gått riktig ille...skjønner dette var en dramatisk opplevelse!!!!
Huff.....
Dere får ny bil....så den er grei.
Ha en fin dag...vær glad dere er vel hjemme...og ja, jeg ser for meg Balder i baksetet:)

Anonym sa...

Var inne på en annen blogg, og plutselig ser jeg ordet snyras på venstre side. Da får du min oppmerksomhet, for selvfølgelig heter det sny! Ny blogg lagt til i favorittlisten! Hilsen en annen nordlenning :)

Kjersti sa...

Selv om det må ha vært en grusom opplevelse, så er det veldig godt å lese at det gikk så bra som det gjorde. Bilen kan takk og pris erstattes, selv om det er surt.

Unknown sa...

Uff a meg...for en opplevelse!! Godt det gikk bra med dere...
Synd med bilen, men den kan erstattes.

Ha en fin uke, fri for ras får vi håpe;)

Skjønner godt at du får pittelitt hjemlengsel i disse dager. Det er første gang jeg har opplevd mørketid og gjensynet med sola, og det er virkelig en stor opplevelse;)

Stoooor klem til deg!

Just a Little Vintage sa...

Phu...Godt det gikk bra med dere!!! Hjelp, så skremmende!!! Håper dette er første og siste gang dere opplever snyras så tett på!!

Klemmer!